Odense kommune

Kunde: Odense kommune

Projektdato: 03-2009

Hvornår kører bussen?

I Odense Kommune anvendes KortInfo som et tilbud til borgerne om på nettet at kunne se en række af de oplysninger, Odense Kommune har registreret på kort. Ole Stribolt Petersen, Cand. scient./GIS-medarbejder ved Odense Kommune er ansvarlig for opsætningen af disse.

Blandt de oplysninger som kommunen stiller til rådighed for borgerne gennem anvendelse af KortInfo, er muligheden for at se, hvornår bussen kører fra de enkelte busstoppesteder.

I foråret 2009 blev oplysninger om busruter i Odense Kommune gjort tilgængelige på kort ved hjælp af KortInfo. Siden opstod som resultat af et samarbejde mellem Odense Kommune og FYNBUS. FYNBUS leverede koordinator på stoppesteder og busruter til Odense Kommune som efterfølgende behandlede disse. Ruterne blev defineret og tegnet som linjer og langt ind på kortet langs vejen.

I kortløsningen fik borgerne dermed mulighed for at se busruter og stoppesteder i Odense Kommune. Ruterne kan til- og fravælges på kortet.

Snart efter blev funktionaliteten dog udvidet, idet der nu blev indlagt mulighed for at klikke på det enkelte busstoppested, hvorefter siden linker videre til Rejseplan.dk. Her oplyses alle afgangstider indenfor næste time, busruter og deres bestemmelsessteder.

FynCase

Hos FYNBUS er man naturligvis glade for løsningen, som nu ønskes udvidet til hele Fyn.

En af forudsætninger for succes er, at kommunen har ajourførte data fra FYNBUS herunder fx midlertidig nedlægning af stoppested eller ændringer i busrute. Der er derfor netop afholdt møde mellem GrundKort Fyn, Odense Kommune og FYNBUS for afklaring af de udfordringer der ligger i opgaven.

Det forventes at hele Fyn er omfattet af løsningen den 01.08.2010, hvor der samtidig træder en ny køreplan i kraft. GrundKort Fyn leverer opsætningen som de enkelte kommuner efterfølgende udstiller.

© NIRAS A/S - Sortemosevej 19 - 3450 Allerød - T: +45 4810 4200 - F: +45 4810 4300 - E: kortinfo@niras.dk - Sitemap - NIRAS A/S CVR: 37295728

Udfyld et kort spørgeskema om Niras' hjemmeside
Deltag i lodtrækningen om 10x2 biografbilletter